موادغذايي براي كمك به افزايش متابوليسم و كاهش وزن

۱۶ بازديد

متابوليسم به فرآيندي اشاره دارد كه غذاي دريافتي براي انجام عملكردهاي ضروري به انرژي مورد نياز بدن تبديل مي شود. افزايش ميزان سوخت و ساز مي تواند با كمك به سوزاندن كالري بيشتر در جهت كاهش وزن مفيد باشد. اگرچه تمرينات ورزشي يكي از روش هاي موثر براي افزايش متابوليسم است، اما برخي از موادغذايي نيز مي توانند به سوزاندن چربي و كاهش وزن كمك كنند.

 

پروتئين

براساس مجله دانشكده تغذيه در امريكا، موادغذايي با ميزان پروتئين بالا اثر گرمازايي بيشتري نسبت به موادغذايي غني از كربوهيدرات دارند. اثر گرمازايي به انرژي مورد نياز براي هضم، جذب و دفع موادمغذي اشاره دارد. اثر گرمازايي پروتئين از انرژي يا غذاي مصرفي 20 تا 35 درصد است، درحاليكه اثر گرمازايي كربوهيدرات بين 5 تا 15 درصد است. مطالعات نشان مي دهد كه مصرف غذاهايي با ميزان پروتئين بالا نسبت به غذاهاي كم پروتئين ممكن است باعث افزايش حس سيري شود. بنابراين كاهش كالري دريافتي و درنتيجه كاهش وزن را به همراه دارد. از موادغذايي سرشار از پروتئين مي توان به گوشت گاو بدون چربي، مرغ، بوقلمون و فرآورده هاي لبني مانند ماست و پنير اشاره كرد. همچنين گياهخواران مي توانند از توفو، تمپه، دانه ها و مغزهاي آجيل استفاده كنند.

 

چاي سبز

چاي سبز اغلب به افزايش دهنده ي متابوليسم اشاره دارد. براساس مطالعه منتشر شده در مجله امريكايي تغذيه باليني، تركيب چاي سبز- كافئين ممكن است باعث ترموژنزيس واكسيداسيون چربي در مدت زماني كوتاه شود. افزايش اكسيداسيون چربي منجر به اكسيژن رساني بيشتر به ماهيچه ها براي فعاليت جسمي و در نهابت چربي سوزي مي شود. همچنين مخلوط چاي سبز- كافئين حاوي مقدار زيادي از كاتچين هاي چاي از جمله EGCG  مي باشد كه آنزيم هاي كاهش دهنده ي نوراپينفرين را مهار مي كنند. اين فرآيند باعث افزايش فعاليت سيستم عصبي و مغزي مي شود، در نتيجه با افزايش سطح فعاليت جسمي تاثير بالقوه اي بر چربي سوزي دارد.

 

كپسايسين

كپسايسين يك ماده شيميايي در بسياري از فلفل هاي تند است. اين ماده باعث افزايش مصرف انرژي و سطوح چربي سوزي مي شود. براساس مطالعه انجام شده بر روي موش ها، مصرف فلفل چيلي (فلفل قرمز تند) با افزايش متابوليسم چربي و ليپيد، باعث كاهش سطوح چربي مي شود. از مواد غذايي حاوي كپسايسين مي توان به فلفل هالاپينو، فلفل هابانرو و فلفل كاين اشاره كرد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.