ارزش غذايي فرآورده هاي لبني

بهترين محصولات ارگانيك

ارزش غذايي فرآورده هاي لبني

۱۱ بازديد

محصولات لبني و جايگزين هاي آن مانند سويا ارزش غذايي بالايي دارند و در يك رژيم غذايي متعادل به عنوان يكي از پنج گروه اصلي غذاها قرار مي گيرند. اين 5 گروه شامل نان وغلات، سبزيجات و ميوه ها، فرآورده هاي لبني و جايگزين هاي آن، گوشت/مرغ/ماهي و جايگزين هاي آن و مقداركمي چربي و روغن است.

عملكرد  يك غذا، از طريق اجزاي مهم غذايي مانند پروتئين، كربوهيدرات، چربي، مواد معدني، ويتامين و آب تعيين مي شود. اكثر مردم شير گاو را انتخاب مي كنند كه در هر 100 ميلي ليتر، 67 كيلو كالري انرژي و 3.2 گرم پروتئين دارد. پروتئين هاي شير شامل 80 درصد كازئين و تقريبا 20 درصد آب پنير است كه ارزش غذايي بالاتري نسبت به كازئين دارد. زماني كه چربي و كازئين را از شير حذف مي كنيم مقداري آب پنير باقي مي ماند كه حاوي نمك هاي محلول در شير، شكر شير و ساير پروتئين هاي موجود در شير است كه مهمترين اين پروتئين ها، بتا لاكتوگلوبولين (50٪ از آب پنير) و لاكتوگلوبولين است.

پروتئين هاي موجود در شير ارزش بيولوژيكي بالايي دارند اما بر خلاف تخم مرغ فاقد پروتئين هاي حاوي گوگرد هستند. پروتئين هاي موجود در شير گاو حاوي پروفيل هاي آمينو اسيد متعادل با قابليت هضم شوندگي خوب است كه براي تغذيه خانواده مهم است. كازئين موجود در شير گاو در تركيب با كلسيم كازئينوژن را مي سازد. نسبت بالاي كلسيم و كازئين در شير هضم آن را براي ما دشوار مي كند. بعضي از مردم به دليل لاكتوز بالا نمي توانند شير بخورند و معمولا از شير ترش استفاده مي كنند كه لاكتوز كمتري دارد.

تركيب غذايي شير باعث شده تا يك نوشيدني مطلوب در تمامي گروه هاي سني به ويژه براي جوانان باشد. مواد مغذي موجود در شير علاوه بر پروتئين، چربي، كربوهيدات، ويتامين ها و مواد معدني است كه در ادامه هر يك از آنها را توضيح مي دهيم:

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.