كشمش پلو مجلسي را ميتوان به صورت ساده درست كرد و در كنار آن مرغ سرخ شده قرار داد يا گوشت مرغ را پس از آبپز كردن، به صورت ريش ريش درآورد و همراه با مخلوط كشمش، لابه لاي برنج آبكش گذاشت. اين غذا مناسب ذائقه افراد علاقهمند به غذاهاي شيرين است.
پلوي مخلوط در انواع مختلفي همچون ماني پلو، مرصع پلو، شيرين پلو و ... وجود دارد و هر يك به منطقهاي از كشور ايران منسوب هستند. كشمش پلو نيز يكي از انواع پلو مخلوط است كه از تركيب برنج آبكش با كشمش درست ميشود، گاهي نيز به آن مرغ و گوشت ميافزايند تا ميزان كالري آن افزايش يابد. كشمش پلو ساده و بدون گوشت غذايي گياهي محسوب شده كه به راحتي درست ميشود.
كشمش يكي از تنقلاتي است كه همراه با برنج، انواع سالاد و پودينگ به عنوان يك وعده غذايي كامل يا ميان وعده سرو ميشود. اين ماده غذايي به تنهايي يا در تركيب با انواع آجيل و از جمله نخودچي، ميان وعدهاي سالم است. تركيب كشمش با انواع شيريني و كيك، باعث حفظ رطوبت محصول نهايي شده و طعم و مزه آن را بهبود ميبخشد.
مواد لازم
برنج ۳ پيمانه
كشمش ۲ پيمانه
كره ۴ قاشق غذاخوري
زردچوبه ۱/۲ قاشق چايخوري
هل ۱/۲ قاشق چايخوري
دارچين ۲ قاشق چايخوري
پودر زنجبيل ۲ قاشق چايخوري
نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
دستور تهيه:
برنج را حدود ۳-۲ ساعت با مقداري آب و نمك خيس كنيد.
كشمش را پاك كرده و ۱۰ دقيقه در آب سرد خيس كنيد. سپس آن را در صافي بريزيد تا آب آن خارج شود. براي اين منظور ميتوانيد از دو نوع كشمش زرد و قهوهاي يا فقط از يك نوع كشمش استفاده كنيد.
كره را در تابه ريخته و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا ذوب شود.
كشمشها را در تابه ريخته و به مدت ۳ دقيقه تفت دهيد تا كمي پف كنند، ولي مراقب باشيد كشمشها نسوزند.
نمك و ادويهها را اضافه كرده و مرتب هم بزنيد تا بوي ادويهها بلند شود. اگر مخلوط خيلي خشك بود مقداري كره يا روغن به آن اضافه كنيد.
طرز تهيه كشمش پلو مجلسي
يك قابلمه را تا نيمه آب كنيد و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد. آب برنج را دور بريزيد و برنج خيس خورده را به قابلمه اضافه كنيد.
نمك آب برنج را بچشيد و اگر لازم بود مقداري نمك به آن اضافه كنيد.
حدود ۱۵-۱۰ دقيقه صبر كنيد تا برنج روي حرارت زياد بجوشد و نرم شود.
با دست چند دانه برنج را تست كنيد اگر اطراف آنها نرم شده بود و وسط آنها هنوز كمي سفت بود، برنج را آبكش كنيد.
قابلمه را روي حرارت قرار دهيد و كمي روغن در آن بريزيد. چند كفگير برنج آبكش در قابلمه ريخته، سپس چند قاشق از مخلوط كشمش روي آن بريزيد. همه برنج و مخلوط كشمش را به همين ترتيب به صورت لايه به لايه به قابلمه اضافه كنيد.
در انتها كمي برنج آبكش در تابه حاوي مخلوط كشمش بريزيد و با قاشق هم بزيند تا باقيمانده ادويهي موجود در تابه با برنج مخلوط شود سپس آن را در آخرين لايه به قابلمه اضافه كنيد.
اطراف برنج را جمع كنيد تا به شكل هرمي درآيد، با ته كفگير چند سوراخ در برنج ايجاد كنيد.
درب قابلمه را بسته و حرارت را متوسط كنيد. پس از ۱۰ دقيقه كه در قابلمه بخار ايجاد شد، روي درب قابلمه دمي قرار دهيد و حرارت را ملايم كنيد.
حدود ۴۵-۴۰ دقيقه صبر كنيد تا برنج دم كشيده و آماده سرو شود